Piernikowiec z budyniem

Składniki:
ciasto
3 jajka
1 szklanka mleka
1 pełna szklanka powideł śliwkowych
2 łyżki miodu
3/4 szklanki oleju
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 pełne łyżki kakao
1 duża paczka przyprawy do piernika
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1.5 łyżeczki sody
masa
1 budyń śmietankowy
kostka miękkiego masła

dodatkowo powidła



Wykonanie:
Składniki na ciasto suche wymieszać z mokrymi i po prostu upiec 45-50 minut w 185 stopniach.
Ugotować budyń. Gdy ciasto i budyń będą zimne ciasto przekroić na 2 blaty dolny posmarować cienką warstwą powideł. Budyń zmiksować z miękkim masłem, taką masę rozsmarować cienko na powidłach, przykryć drugim blatem. 





Komentarze

  1. Na jesień ciasto rozgrzewające zmysły ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj tak dawno nie jadałam tak prostego i tak pysznego ciacha ;)

      Usuń
  2. Wszystko co piernikowe zjadam bez opamiętania :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z powidlami musi byc pyszny:)
    czy zwyciezczynie zgłosily sie:)?

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm, wygląda cudownie, musiał pachnieć obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

skomentuj ♥