Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

Na fasolkę czekamy cały rok, więc aby cieszyć się nią nawet w zimie polecam, póki trwa na nią sezon zamknąć ją do słoików. Przepis bardzo prosty więc polecam. Nadaje się świetnie do obiadu razem z bułka tartą.




Składniki:
fasola szparagowa
cukier
sól
woda






Wykonanie:
Fasolę ugotować w nieosolonej wodzie. Gdy ostygnie włożyć ją do słoika zalać wodą. Na jeden słoik dać 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżeczkę soli. Zakręcić pasteryzować około 50 minut, na drugi dzień powtórzyć pasteryzację około 20 minut.

Komentarze

  1. Jeszcze nie jadłam nigdy takiej fasolki ciekawe jak ona smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja Babcia taką robiła, a zimą gotowała na niej zupę fasolową - pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak duży słoik, woda zimna czy ciepła do słoika?

    OdpowiedzUsuń
  4. Piszesz na jeden słoik, a przecież jego wielkość może być różna a i od stopnia ilości fasolki,podaj proszę proporcję na litr wody , bo przepis ciekawy i chętnie go wypróbuję

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

skomentuj ♥