tag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post2261285775450233682..comments2023-12-10T09:16:42.374+01:00Comments on Pychotkaaa: Pszczółka wg Siostry AnastazjiPychotkaaahttp://www.blogger.com/profile/10448514993037516145noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-35759978825289903192019-12-05T16:13:03.130+01:002019-12-05T16:13:03.130+01:00Zgadzam się masa budyniową 2 budynie i 1/2 litra m...Zgadzam się masa budyniową 2 budynie i 1/2 litra mleka a co do ciasta to twarde za dużo mąki a co do kokosu to daje się na upieczone ciasto .Przepis nie jest dobry.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13363380411021460457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-77878127031058408632015-01-18T14:30:47.622+01:002015-01-18T14:30:47.622+01:00może są różne wydania książek, ba na pewno ; ) może są różne wydania książek, ba na pewno ; ) Pychotkaaahttps://www.blogger.com/profile/10448514993037516145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-36983791667016460142015-01-18T13:21:40.541+01:002015-01-18T13:21:40.541+01:00W mojej książce jest 1/2 l mleka i 2 budynie. Wczo...W mojej książce jest 1/2 l mleka i 2 budynie. Wczoraj robiłam i wychodzi z podanych proporcji gęsta masa. Faktycznie, jesli damy 1 i 1/2 l mleka masa gęsta nie ma prawa wyjść.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07793378613380367195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-4381839126906849402015-01-17T15:16:38.920+01:002015-01-17T15:16:38.920+01:00Proporcje takie same jak w książce.Proporcje takie same jak w książce.Pychotkaaahttps://www.blogger.com/profile/10448514993037516145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-5813646805851197542015-01-17T12:59:53.292+01:002015-01-17T12:59:53.292+01:00A, i 2 budynie.A, i 2 budynie.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07793378613380367195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-55462847450898050622015-01-17T12:59:19.114+01:002015-01-17T12:59:19.114+01:00W składnikach masy budyniowej jest błąd, powinno b...W składnikach masy budyniowej jest błąd, powinno być 1/2 l mleka.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07793378613380367195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-55892169906116172822014-10-14T08:19:31.375+02:002014-10-14T08:19:31.375+02:00Nie rozumiem dlaczego miała bym mówić nie prawdę. ...Nie rozumiem dlaczego miała bym mówić nie prawdę. Mi wyszedł, przepis jest oryginalny z ksiązki 0 modyfikacji, nie powiem nie jest on jakiś standardowy ale wyszedł.Pychotkaaahttps://www.blogger.com/profile/10448514993037516145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-25650414579302908592014-10-14T00:01:55.790+02:002014-10-14T00:01:55.790+02:00No w to już nie uwierzę, że wykorzystując cały prz...No w to już nie uwierzę, że wykorzystując cały przygotowany budyń sporządzony wg powyższego przepisu i łącząc go z 1 kostką margaryny uzyska się efekt jak na zdjęciu. Chyba, że chlapnie się tego budyniu ze 2, 3 łyżki, lecz w takim przypadku po co brać aż 1,5 litra mleka? A może budyń ma być w wielkich torbach - dla gastronomii :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-23606760552724356872014-10-13T09:01:22.989+02:002014-10-13T09:01:22.989+02:00coś tu nie gra, mi ciasto wyszło i to całkiem dobr...coś tu nie gra, mi ciasto wyszło i to całkiem dobrze (co widać na zdjęciach). Masa kokosowa ma być sucha i taką suchą się nakłada pod wpływem temperatury powinna się "skleić". Mnie przepisy Anastazji ani razu nie zawiodły. Pychotkaaahttps://www.blogger.com/profile/10448514993037516145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-33403261983038452822014-10-12T23:12:21.690+02:002014-10-12T23:12:21.690+02:00Ten przepis to porażka! Dziś go wypróbowałam i szk...Ten przepis to porażka! Dziś go wypróbowałam i szkoda mi zmarnowanych produktów. Po pierwsze: masa kokosowa po usmażeniu przy tych proporcjach składników pozostaje sucha jak pieprz i sypka ( przy wyjmowaniu ciasta z formy prawie cała :obleciała" z ciasta. Po drugie: ciasto przy użyciu tylko 4 jaj na poł kilo mąki jest zbyt gęste a jak domniemywam chodzi w tym przepisie o ciasto ucierane, w którym na tę ilość mąki powinno być 5 - 6 jaj zależnie od wielkości. Szczytem wszystkiego jest masa budyniowa: budyń wychodzi rzadki ( półtora litra mleka i półtora torebki budyniu), po połączeniu z masłem masa jest "zwarzona". Żałuję, że skorzystałam z tego przepisu. Robiąc na tzw. "Bolka oko" efekt z pewnością byłby o niebo lepszy. Myślałm, że według okrzyczanej autorki ciasto będzie super a tymczasem całkowita klapa. Stanowczo odradzam. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-12336947844678103182014-05-13T09:18:52.995+02:002014-05-13T09:18:52.995+02:00przepyszne, uwielbiam kokosy:)przepyszne, uwielbiam kokosy:)kalinashttp://kalina-sklep.pl/kalina/SKLEP14/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-22524774746876983782014-05-09T18:07:52.535+02:002014-05-09T18:07:52.535+02:00Mniam, wygląda smakowicie :)Mniam, wygląda smakowicie :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-25500651229299615772014-05-08T20:46:00.770+02:002014-05-08T20:46:00.770+02:00wygląda bardzo smacznie:)wygląda bardzo smacznie:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2742524538879188233.post-50350564366633341272014-05-08T15:05:53.352+02:002014-05-08T15:05:53.352+02:00mmm pysznie wygląda :)mmm pysznie wygląda :)Domowa cukierniahttps://www.blogger.com/profile/09531686790452260698noreply@blogger.com