Składniki:
9 jajek
1 cebula
1 bułka
1/2 szklanki mleka
bułka tarta
1 łyżka masła
jedno jajko surowe
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. W mleku namoczyć bułkę i odcisnąć. Obrane jajka, bułkę, przesmażoną cebulę zmielić w maszynce, dodać surowe jajko, sól, pieprz, dobrze wymieszać, formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron.
Źródło:
173 specjały Siostry Anastazji
Zobacz też:
Pleśniak |
Pamiętam takie kotlety z dzieciństwa i szkolnej stołówki.
OdpowiedzUsuńMuszę zrobic takie :)
Pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Właśnie dzisiaj miałam na obiad
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuń