niedziela, 16 czerwca 2019

Pieczona łopatka wieprzowa

Dziś przepis na łopatkę wieprzową. Ja chciałam mieć po prostu mięso do obiadu więc pokroiłam ja  w plastry ale możecie piec ją w całości i uzyskać świetną wędlinę do chleba. Wychodzi bardzo krucha mimo to jest wilgotna w środku. Pieczemy w 180 stopniach, każdy kilogram to godzina pieczenia.


Składniki:
łopatka wieprzowa (u mnie to było 1 kg)
0,5 łyżeczki papryki w proszku
0,5 przyprawy do grilla
1 łyżka sosu sojowego
łyżka ziół prowansalskich
3 łyżki oleju

Wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą, powstałą marynatą nasmarować mięso i odstawić na 12 godzin, po czym upiec.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥