Składniki:
ciasto
30 dag mąki
10 dag margaryny
10 dag cukru
1 łyżka smalcu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
2 żółtka
ser
1 kg sera
1 szklanka cukru
3 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
4 żółtka
2 jajka
cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy
piana
3/4 szklanki cukru
6 białek
20 dag wiórek kokosowych
Wykonanie:
Z składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, następnie wyłożyć je na brytfankę (w czasie gdy robię ser zazwyczaj podpiekam delikatnie ciasto). Składniki na ser zmiksować ze sobą i wylać na ciasto, całość piec 60 minut w 180 stopniach na końcu ubić białka z cukrem i wiórkami które wyłożyć na ser do zapieczenia około 10 minut przed końcem pieczenia.
ciasto
30 dag mąki
10 dag margaryny
10 dag cukru
1 łyżka smalcu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
2 żółtka
ser
1 kg sera
1 szklanka cukru
3 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
4 żółtka
2 jajka
cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy
piana
3/4 szklanki cukru
6 białek
20 dag wiórek kokosowych
Wykonanie:
Z składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, następnie wyłożyć je na brytfankę (w czasie gdy robię ser zazwyczaj podpiekam delikatnie ciasto). Składniki na ser zmiksować ze sobą i wylać na ciasto, całość piec 60 minut w 180 stopniach na końcu ubić białka z cukrem i wiórkami które wyłożyć na ser do zapieczenia około 10 minut przed końcem pieczenia.
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńZ pewnością był pyszny, bo na taki wygląda
OdpowiedzUsuńMmm, musiał rozpływać się w buzi... :)
OdpowiedzUsuńpiekłam to ciasto jest pyszne,polecam
OdpowiedzUsuńpiekłam to ciasto jest pyszne,polecam
OdpowiedzUsuńZastanawia mnie ten olej masy ?i czy sernik ma być przestudzoną żeby później wylać pianę ?
OdpowiedzUsuń