niedziela, 10 marca 2013

Zupa ogórkowa z ziemniakami


Składniki:

1 kg ziemniaków
woda z ogórków kiszonych
2 marchewki
5-6 ogórków kiszonych
pare ząbków czosnku
1/2 szkl śmietany
sól
pieprz




Wykonanie:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i ogórki obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ziemniaki z warzywami włożyć do garnka, wlać 2 litry wody i gotować około 20 minut. Następnie dodać angielskie ziele, gotować do miękkości. Gdy ziemniaki są miękkie, wlać wodę z ogórków, śmietankę, dodać posiekany czosnek, przyprawić do smaku i gotować jeszcze około 5 minut.








1 komentarz:

  1. och jak dawno jej nie robiłam :) pycha :)
    http://nietylkokuchnia.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥