niedziela, 7 kwietnia 2013

Schabowy kotlet w marynacie miodowo musztardowej z czosnkiem

Kotlety schabowe to wręcz tradycja w naszym kraju. Smakują każdemu. Dziś chciała bym zaprezentować schabowe w pysznej marynacie którą można zrobić dzień wcześniej.


Marynata:
Składniki:
2 łyżki miodu sztucznego
2 łyżeczki musztardy
jajko
sól
pieprz przyprawy
kilka ząbków czosnku






Wszystkie podane składniki połączyć ze sobą (czosnek ma być zmielony) rozbite tłuczkiem kotlety zanurzyć w marynacie odstawić na jakiś czas. Można to zrobić dzień przed smażeniem ale wtedy przechowywać w lodówce. Przed samym smażeniem kotlety wraz z nadmiarem marynaty obsypać bułką tartą lub mąką jak kto woli i smażyć tak jak normalne schabowe.

5 komentarzy:

  1. Schabowy w nowym wydaniu, takiego jeszcze nie jadłam ;-)

    Udanej niedzieli!

    OdpowiedzUsuń
  2. A z kolei ja takiego właśnie będę jadła jeszcze w tym tygodniu :) i to dzięki Twojemu przepisowi :)

    www.studentwgarnku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wyglądają..z miodem jeszcze nie robiłam..

    OdpowiedzUsuń
  4. Takiego schabowego jeszcze nigdy nie jadłam, nie przyrządzałam i nie robiłam!
    Musibyc bardzo ciekawy.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja robiłam tak schab w całości i wyszedł super smacznie :) Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie :)

    Małomiasteczkowa Pani Domu

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥