Kotlety schabowe to wręcz tradycja w naszym kraju. Smakują każdemu. Dziś chciała bym zaprezentować schabowe w pysznej marynacie którą można zrobić dzień wcześniej.
Marynata:
Składniki:
2 łyżki miodu sztucznego
2 łyżeczki musztardy
jajko
sól
pieprz przyprawy
kilka ząbków czosnku
Wszystkie podane składniki połączyć ze sobą (czosnek ma być zmielony) rozbite tłuczkiem kotlety zanurzyć w marynacie odstawić na jakiś czas. Można to zrobić dzień przed smażeniem ale wtedy przechowywać w lodówce. Przed samym smażeniem kotlety wraz z nadmiarem marynaty obsypać bułką tartą lub mąką jak kto woli i smażyć tak jak normalne schabowe.
Schabowy w nowym wydaniu, takiego jeszcze nie jadłam ;-)
OdpowiedzUsuńUdanej niedzieli!
A z kolei ja takiego właśnie będę jadła jeszcze w tym tygodniu :) i to dzięki Twojemu przepisowi :)
OdpowiedzUsuńwww.studentwgarnku.blogspot.com
Pysznie wyglądają..z miodem jeszcze nie robiłam..
OdpowiedzUsuńTakiego schabowego jeszcze nigdy nie jadłam, nie przyrządzałam i nie robiłam!
OdpowiedzUsuńMusibyc bardzo ciekawy.
Pozdrawiam:)
Ja robiłam tak schab w całości i wyszedł super smacznie :) Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńMałomiasteczkowa Pani Domu