środa, 24 lipca 2013

łazanki z młodej kapusty i wiejskiej kiełbasy


Pyszne i mało skomplikowane danie. Jest tak sycące że wystarczy podać go jako obiad jednodaniowy.





Składniki:
2 główki młodej kapusty poszatkowanej lub pokrojonej w paski
3 cebule pokrojone w kostkę
2 laski swojskiej kiełbasy
2 łyżki kminku
kwasek cytrynowy
sól
pieprz
olej do smażenia
koperek
paczka ugotowanego w osolonej wodzie makaronu łazanki








Wykonanie:
Kapustę podlać dwoma szklankami wody oraz trzema czubatymi łyżkami soli następnie ugotować na miękko. Po ugotowaniu odlać całą wodę, do kapusty dosypać kminek, pieprz,kwasek cytrynowy, koperek i ewentualnie sól do smaku.  Cebulę podsmażyć na oleju. Kiełbasę pokroić w małą kostkę i podsmażyć bez oleju. Cebulę, kiełbasę oraz ugotowany makaron wsypać do kapusty i dokładnie wymieszać.



1 komentarz:

  1. Marzą mi się takie łazanki z dodatkiem kiełbaski :)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥