Składniki:
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
2 łyżki miodu
2 łyżki przyprawy do piernika
3 łyżki kakao
1 szklanka mleka
3 jajka
2 szklanki mąki
bakalie
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Tabliczka czekolady do polania
powidła śliwkowe
drobno posiekane orzechy
Wykonanie:
Miód, kakao oraz przyprawę do piernika rozpuścić. Osobno rozpuścić masło. Gdy wszytko delikatnie przestygnie wszystko wlać do jednego garnka wraz z pozostałymi składnikami. Na końcu dodać bakalie i dokładnie wymieszać. Wlać na wyłożona papierem do pieczenia brytfannę piec ok 40 minut na 170 stopni.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta przekroić go na 2 polowy. Na jednej rozsmarować powidła śliwkowe przykryć druga połową tą druga połowę posmarować cienką warstwą powideł wylac roztopioną czekoladę i posypać orzeszkami.
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
2 łyżki miodu
2 łyżki przyprawy do piernika
3 łyżki kakao
1 szklanka mleka
3 jajka
2 szklanki mąki
bakalie
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Tabliczka czekolady do polania
powidła śliwkowe
drobno posiekane orzechy
Wykonanie:
Miód, kakao oraz przyprawę do piernika rozpuścić. Osobno rozpuścić masło. Gdy wszytko delikatnie przestygnie wszystko wlać do jednego garnka wraz z pozostałymi składnikami. Na końcu dodać bakalie i dokładnie wymieszać. Wlać na wyłożona papierem do pieczenia brytfannę piec ok 40 minut na 170 stopni.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta przekroić go na 2 polowy. Na jednej rozsmarować powidła śliwkowe przykryć druga połową tą druga połowę posmarować cienką warstwą powideł wylac roztopioną czekoladę i posypać orzeszkami.
Pewnie pachniało w całym domu:)
OdpowiedzUsuńwyglada super ciekawe jak smakuje ? czy wart zrobienia????????? kamila
OdpowiedzUsuń