poniedziałek, 23 września 2013

Rosół z kury

Składniki:
kurczak
1 3/4 litra wody
sól
włoszczyzna (marchewka, kapusta, seler itp)
cebula
pieprz
posiekana natka pietruszki




Wykonanie:
Oczyszczoną, kurę włożyć do wrzącej, osolonej wody, gotować. Na dogotowaniu kury dodać opłukaną i oczyszczoną włoszczyznę, a po 20 minutach kapustę włoską, zarumienioną cebulę, pieprz. Gdy kura jest miękka, wyjąć. Rosół przecedzić, odtłuścić. Podawać z makaronem, ryżem, groszkiem ptysiowym, kluseczkami francuskimi i pokrojonymi jarzynami  z gotowania. Dodać natkę.



2 komentarze:

  1. Jak ja dawno nie jadłam rosołu. Aż sobie ochoty narobiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealny na jesienne przeziębienia;)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥