Składniki:
8 łyżek mąki tortowej
6 łyżek cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki kakao
cukier wanilinowy
9 łyżek mlek
2 jajka
5 łyżek oleju
3 filiżanki
Wykonanie:
Wszystkie suche składniki wymieszać razem. Następnie dodać składniki mokre i bardzo dokładnie wszystko ze sobą wymieszać. Masę rozlać do 3 filiżanek o pojemności 200 ml po 2/3 masy. Wstawić do mikrofali na 5 minut na jak największą moc. Całość oprószyć cukrem pudrem, bardzo dobrze komponuje się z dodanym na wierzch po upieczeniu dżemem.
Zapraszam do oglądania gazetki Promocyjnej Biedronka:
Zapraszam do oglądania gazetki Promocyjnej Biedronka:
i to jest plus posiadania mikrofalówki ;)
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńO Mamusiu!!! Wyprobowalam udalo sie - jest przepyszne i faktycznie w 5 min.
OdpowiedzUsuń; DDD
Usuńłał mam 11 lat i zrobiłam je sama są pyszne
OdpowiedzUsuńCzy olej jest konieczny ?
OdpowiedzUsuńtak to ciasto na oleju
UsuńPyszne robiłam z siostrą :)
OdpowiedzUsuńCiasto jest pyszne do środka można dodać pokruszonych orzechów
OdpowiedzUsuń