niedziela, 24 listopada 2013

Sos do pizzy

Dziś przedstawię najszybszy z sosów do pizzy. Taki którym smaruje się ciasto pod dodatki. 

Składniki:
keczup pikantny
koncentrat pomidorowy
ulubione zioła takie jak: oregano, tymianek, majeranek lub zioła prowansalskie.

Wykonanie:
Keczup i koncentrat wymieszać razem (w stosunku 1:1) dodać zioła i gotowe ; ) 


3 komentarze:

  1. też robię taki sosik:) jutro mam w planach zrobić pizzę więc na pewno sos tez sie przyda:d

    OdpowiedzUsuń
  2. hej!
    czy ten sos nie wychodzi za kwaśny? zje go mój 4 latek? ostatnio robiłam z tego przepisu http://www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,sos-pomidorowy-z-koncentratu.php i dziecko sie zajadało, mąż kręcił nosem, że do gołąbków ok, ale na pizze 'za domowy' i szukam czegoś co zadowowli małego i męża... kurcze, może częśc koncentratu zastąpić przecierem? pozdrawiam z wietrzenej dziś Anglii! :) AgataT.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mi nie wyszedł, jednakże każdy koncentrat jest inny ostatnio robiłam z najtańszego sklepowego i wyszedł mdły

      Usuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥