wtorek, 20 maja 2014

Zupa krem z kukurydzy


Składniki:
Puszka kukurydzy
2 łyżki masła
sól
pieprz
3 duże ziemniaki
kostka rosołowa
2 łyżki śmietany


Wykonanie:
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i zalać 1 l wody. Do ziemniaków dodać kostkę rosołową, wszystko razem zagotować do momentu aż ziemniaki zmiękną. W międzyczasie odsączoną kukurydzę podsmażyć chwilę na maśle i dodać ją do ziemniaków.  Gdy ziemniaki będą miękkie doprawić solą, pieprzem oraz śmietaną, na koniec wszystko zblenderować.

1 komentarz:

  1. Takiej zupy jeszcze nie jadła :o) i z tego co widzę bardzo szybko się ją robi :o) Trzeba będzie ją wypróbować :o)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥