Składniki:
1 kg ziemniaków
sól
1 szklanka bulionu grzybowego
250 g serka mascarpone
4 ząbki czosnku
1 garść listków bazylii
1 garść płatków migdałów
Wykonanie:
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować. Gdy będą miękkie dolać bulion grzybowy następnie serek mascarpone i wszystko razem zmiksować blenderem. Zupę ponownie zagotować razem z rozgniecionym czosnkiem. Zdjąć z ognia i dodać listki bazylia i znów zmiksować. Podawać z płatkami migdałowymi.
Źródło:
ewawachowicz.pl
Apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńTaka zupka musi być pyszna!
OdpowiedzUsuńUwielbiam ziemniaki w każdej postaci :)
OdpowiedzUsuńZrobilam. Super!
OdpowiedzUsuń