piątek, 25 lipca 2014

Zupa ziemniaczana inaczej wg Ewy Wachowicz


Składniki:
1 kg ziemniaków
sól
1 szklanka bulionu grzybowego
250 g serka mascarpone
4 ząbki czosnku
1 garść listków bazylii
1 garść płatków migdałów

Wykonanie:
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować. Gdy będą miękkie dolać bulion grzybowy następnie serek mascarpone i wszystko razem zmiksować blenderem. Zupę ponownie zagotować razem z rozgniecionym czosnkiem. Zdjąć z ognia i dodać listki bazylia i znów zmiksować. Podawać z płatkami migdałowymi.
Źródło:
ewawachowicz.pl

6 komentarzy:

  1. Pychota :)

    Zapraszam do mnie na kurczaka po hawajsku!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ziemniaki w każdej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobilam. Super!

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥