Składniki:
2 łyżki masła
wiórki kokosowe
80 g gorzkiej czekolady
2 jajka
szczypta soli
6 łyżek cukru trzcinowego
1 cukier waniliowy
2 łyżki masła
wiórki kokosowe
80 g gorzkiej czekolady
2 jajka
szczypta soli
6 łyżek cukru trzcinowego
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
Foremki wysmarować masłem oraz posypać wiórkami kokosowymi. Czekoladę podgrzać w kąpieli wodnej aż się rozpuści. Żółtka utrzeć na biało z 3 łyżkami cukru, połączyć z czekoladą i cukrem waniliowym. Do białek dodać sól i resztę cukru i ubić na pianę. Wymieszać pianę z żółtkami tak aby czekolada nie zastygła. Masą napełnić foremki. Piec w 180 stopniach przez około 20-25 minut.
Właśnie siedzą w piekarniku, tylko wyszło mi z tego przepisu 6, a myślałam, że będzie 12 :(
OdpowiedzUsuńMmm, musiały być pyszne!
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPrzepisy Pani Ewy zawsze wychodzą i są po prostu przepyszne:) Mimo, że ostatnio staram się ograniczać słodycze to nie potrafię całkowicie zrezygnować ze swoich ulubionych ciasteczek z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-klasyczne-ciastka-czekoladowe/ Ich przyrządzenie zajmuje chwilkę a efekt jest świetny.
OdpowiedzUsuń