piątek, 15 sierpnia 2014

Babeczki czekoladowe - muffinki wg Ewy Wachowicz

Składniki:
2 łyżki masła
wiórki kokosowe
80 g gorzkiej czekolady
2 jajka
szczypta soli
6 łyżek cukru trzcinowego
1 cukier waniliowy


Wykonanie:
Foremki wysmarować masłem oraz posypać wiórkami kokosowymi. Czekoladę podgrzać w kąpieli wodnej aż się rozpuści. Żółtka utrzeć na biało z 3 łyżkami cukru, połączyć z czekoladą i cukrem waniliowym. Do białek dodać sól i resztę cukru i ubić na pianę. Wymieszać pianę z żółtkami tak aby czekolada nie zastygła. Masą napełnić foremki. Piec w 180 stopniach przez około 20-25 minut.


2 komentarze:

  1. Właśnie siedzą w piekarniku, tylko wyszło mi z tego przepisu 6, a myślałam, że będzie 12 :(

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, musiały być pyszne!

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥