Składniki:
0,5 kg żeberek
2 szklanki kaszy
marchew
pietruszka
natka pietruszki
seler
liść lubczyku
sól
pieprz
Wykonanie:
Kości zalać dużą ilością wody, zagotować. Gdy na wierzchu pojawi się piana całą ją zebrać a wywar gotować tak jak rosół na wolnym ogniu z dodatkiem marchewki pokrojonej w kostkę, selera, pietruszki. Pod koniec gotowania do wywaru dodać kaszę liść lubczyku i pokrojoną natkę pietruszki gotować do miękkości ciągle mieszając. Po ugotowaniu doprawić solą i pieprzem.
0,5 kg żeberek
2 szklanki kaszy
marchew
pietruszka
natka pietruszki
seler
liść lubczyku
sól
pieprz
Wykonanie:
Kości zalać dużą ilością wody, zagotować. Gdy na wierzchu pojawi się piana całą ją zebrać a wywar gotować tak jak rosół na wolnym ogniu z dodatkiem marchewki pokrojonej w kostkę, selera, pietruszki. Pod koniec gotowania do wywaru dodać kaszę liść lubczyku i pokrojoną natkę pietruszki gotować do miękkości ciągle mieszając. Po ugotowaniu doprawić solą i pieprzem.
Najbardziej zupę która uwielbiam na żeberkach to kwaśnica w górach, ale krupnik tez jest bardzo dobry:)
OdpowiedzUsuń