czwartek, 4 września 2014

Ogórki z curry


Składniki:
zalewa
3 szklanki wody
1 szklanka octu
0,5 kg cukru
1,5 łyżki soli
opakowanie przyprawy curry

dodatkowo
gorczyca
liść laurowy
3 kg ogórków






Wykonanie:
Do słoików włożyć po parę ziaren gorczycy i po jednym liściu laurowym, później powkładać ciasno ogórki pokrojone w słupki. Zalać ugotowaną zalewą. Pasteryzować około 10 minut.

4 komentarze:

  1. na przyszły rok zapisałam przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. musze przyznac, ze brzmi i wyglada mega pysznie <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ogórki wyglądają apetycznie. mniam!

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pysznie wygląda :))
    obserwujemy?

    www.HELLO-WONDERFUL.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥