Zupa-krem z pieczarek

Składniki:
1 kg pieczarek
2 łyżki masła
sól
pieprz
śmietana
4 duże ziemniaki
kostka rosołowa (opcjonalnie)


Wykonanie:
Pieczarki pokroić w plasterki i udusić na maśle z solą i pieprzem. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę umyć i gotować w niewielkiej ilości wody z solą i opcjonalnie z kostką rosołową. Gdy ziemniaki będą miękkie a pieczarki uduszone, dodać je do ziemniaków razem z wodą która się wytworzy. Wszystko zmiksować blenderem dodając śmietanę. Doprawić ewentualnie jeszcze solą i pieprzem.




Komentarze

  1. Krem z pieczarek-bardzo lubię, szczególnie w jesienne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię krem z pieczarek:) Często robię na obiad

    Kiedy wyniki rozdania?

    OdpowiedzUsuń
  3. Chyba muszę się przekonać do kremów :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

skomentuj ♥