wtorek, 30 września 2014

Zupa meksykańska z mięsem

Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego
puszka czerwonej fasoli
3 papryki w różnych kolorach
2 cebule
2 duże ząbki czosnku
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
1 i 1/2 l bulionu
sól
pieprz
papryczka chili
olej do smażenia






Wykonanie:
W garnku podgrzać olej i zeszklić na nim posiekaną cebulę, następnie dodać mięso i podsmażyć na końcu dodając czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i bulion. Zupę gotować 15 minut, Paprykę pokroić w paski lub duże kwadraty i podsmażyć ją krótko na patelni. Do zupy dołożyć przecier pomidorowy  oraz paprykę chili. Pod koniec dodać czerwoną fasolę, podsmażona paprykę i gotować jeszcze 5 minut. Uwaga! Zupę podawać z łyżką kwaśnej śmietany, z nią zupa na prawdę ma inny smak.


2 komentarze:

  1. Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie, wystarczy tylko przygotować zupę z kaszą :
    http://sio-smutki.blogspot.com/2014/09/konkurs-z-firma-sys-jesienno-zimowa.html
    Są nagrody:) Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  2. Coś pysznego, dzisiaj zrobię, bo szukałam właśnie inspiracji na smaczny, rozgrzewający obiad :) dzięki za pomysł :)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥