Składniki:
masa
3/4 l mleka
3 budynie waniliowe bez cukru
1 1/2 kostki masła
1 łyżeczka kakao
cukier do smaku
dodatki
wafle andruty
1/2 puszki mleka skondensowanego (ja dałam całą puszkę o smaku tiramisu)
ponadto, przygotowane wcześniej 2 biszkopty, ciemny i jasny.
Wykonanie:
Z mleka cukru i budyniu ugotować budyń, odstawić go do wystudzenia. Gdy będzie całkowicie zimny zmiksować go z masłem i podzielić na 2 części do jednej dodać kakao.
Na ciemny biszkopt wyłożyć jasną masę, przykryć ją warstwą wafli, rozsmarować ugotowane mleko z puszki (u mnie kajmak) przykryć waflami i wyłożyć na nie ciemną masę przykrywając biszkoptem. Biszkopty warto nawilżyć chociażby przegotowaną wodą.
masa
3/4 l mleka
3 budynie waniliowe bez cukru
1 1/2 kostki masła
1 łyżeczka kakao
cukier do smaku
dodatki
wafle andruty
1/2 puszki mleka skondensowanego (ja dałam całą puszkę o smaku tiramisu)
ponadto, przygotowane wcześniej 2 biszkopty, ciemny i jasny.
Wykonanie:
Z mleka cukru i budyniu ugotować budyń, odstawić go do wystudzenia. Gdy będzie całkowicie zimny zmiksować go z masłem i podzielić na 2 części do jednej dodać kakao.
Na ciemny biszkopt wyłożyć jasną masę, przykryć ją warstwą wafli, rozsmarować ugotowane mleko z puszki (u mnie kajmak) przykryć waflami i wyłożyć na nie ciemną masę przykrywając biszkoptem. Biszkopty warto nawilżyć chociażby przegotowaną wodą.
Zobacz też:
Pychotka bez pieczenia |
Mmm, cudownie słodki :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wygląda. :)
OdpowiedzUsuńHej! Nominuję Cię do Liebster Award. :)
OdpowiedzUsuńPytania i zasady zabawy znajdziesz na moim blogu tutaj - http://bialaglowka.blogspot.com/2014/11/nominacja-liebster-award.html .
Pozdrawiam! :)
Robiłam to ciasto, bardzo dobre i świetnie się prezentują poszczególne warstwy.
OdpowiedzUsuń