Składniki:
piersi z kurczaka
puszka kukurydzy
słoik selera marynowanego
duża garść rodzynek
duża garść orzechów włoskich
puszka białej fasoli
średni słoik pieczarek marynowanych
4 jajka ugotowane na twardo
szczypiorek
majonez
sól
pieprz
Wykonanie:
Piersi kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Rodzynki sparzyć, orzechy przyrumienić na patelni następnie pokroić. Pieczarki, jajka i szczypiorek drobno pokroić w kostkę. Selera, kukurydzę, fasolę odcedzić i wymieszać z resztą składników.
piersi z kurczaka
puszka kukurydzy
słoik selera marynowanego
duża garść rodzynek
duża garść orzechów włoskich
puszka białej fasoli
średni słoik pieczarek marynowanych
4 jajka ugotowane na twardo
szczypiorek
majonez
sól
pieprz
Wykonanie:
Piersi kurczaka pokroić w kostkę, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Rodzynki sparzyć, orzechy przyrumienić na patelni następnie pokroić. Pieczarki, jajka i szczypiorek drobno pokroić w kostkę. Selera, kukurydzę, fasolę odcedzić i wymieszać z resztą składników.
Bardzo lubię tą sałatkę :)
OdpowiedzUsuńLubię dodatek orzechów do sałatek;)
OdpowiedzUsuńZrobię taką sałatkę. Pozdrawiam maria
OdpowiedzUsuń