Babka babuni



Składniki:
3,5 szklanki mąki
10 dag margaryny
3 nie pełne szklanki cukru pudru
3 jajka
proszek do pieczenia
1/2 szklanki mleka

opcjonalnie 2 łyżki rodzynek






Wykonanie:
Wszystkie składniki (z wyjątkiem margaryny) wymieszać w misce. Gdy ciasto jest dość gładkie, wlać letnią margarynę i dobrze wyrobić. Piec godzinę w 190 stopniach w formie 12 cm x 36 cm



Komentarze

  1. Dziękuję za udział w akcji :) Serdecznie proszę o dodanie banerka akcji pod każdym zgłaszanym przepisem. Regulamin znajduje się tutaj: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/03/babki-wielkanocne-akcja-kulinarna-z.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealna na Wielkanoc. Wygląda smakowicie (:

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie babki to super sprawa.Są przesmaczne;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hmm... aż przez monitorek czuć zapach babeczki :o)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wow! Wyglądają ekstra! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Dalej nie ma banerków akcji pod przepisami :(

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

skomentuj ♥