Składniki:
kostka margaryny
czubata szklanka cukru
4 jajka
szczypta soli
2 szklanki* mąki pszennej
1 szklanka* mąki ziemniaczanej
Szklanka* = 250 ml
Wykonanie:
Masło zmiksować z solą i cukrem na puszystą masę, może to potrwać dość długo. Gdy masa będzie jednolita dodawać po jednym żółtku i każde z osobna dokładnie zmiksować z całością. W osobnej misce wymieszać obie mąki, które później dodać do masła i delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie wymieszać z masą. Ciasto piec 60 minut w 170 stopniach w formie 12x36
kostka margaryny
czubata szklanka cukru
4 jajka
szczypta soli
2 szklanki* mąki pszennej
1 szklanka* mąki ziemniaczanej
Szklanka* = 250 ml
Wykonanie:
Masło zmiksować z solą i cukrem na puszystą masę, może to potrwać dość długo. Gdy masa będzie jednolita dodawać po jednym żółtku i każde z osobna dokładnie zmiksować z całością. W osobnej misce wymieszać obie mąki, które później dodać do masła i delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie wymieszać z masą. Ciasto piec 60 minut w 170 stopniach w formie 12x36
Prosto szybko i jaki świetny efekt...
OdpowiedzUsuńMmm wygląda naprawdę apetycznie:-*
Buziaki
Przepis zapisuję!
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę smakowicie. W sam raz na zbliżającą się Wielkanoc (:
OdpowiedzUsuńTakie babki są pyszne.ta delikatność i puszystość;)
OdpowiedzUsuń