wtorek, 3 marca 2015

Babka piaskowa

Składniki:
kostka margaryny
czubata szklanka cukru
4 jajka
szczypta soli
2 szklanki* mąki pszennej
1 szklanka* mąki ziemniaczanej


Szklanka* = 250 ml


Wykonanie:
Masło zmiksować z solą i cukrem na puszystą masę, może to potrwać dość długo. Gdy masa będzie jednolita dodawać po jednym żółtku i każde z osobna dokładnie zmiksować z całością. W osobnej misce wymieszać obie mąki, które później dodać do masła i delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę i delikatnie wymieszać z masą. Ciasto piec 60 minut w 170 stopniach w formie 12x36




4 komentarze:

  1. Prosto szybko i jaki świetny efekt...
    Mmm wygląda naprawdę apetycznie:-*

    Buziaki

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda naprawdę smakowicie. W sam raz na zbliżającą się Wielkanoc (:

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie babki są pyszne.ta delikatność i puszystość;)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥