Babka ta podbiła moje serce! Jest tak krucha aż rozpada się w dłoniach a w smaku jest pyszna. Idealny dodatek do kawy. Swoją babunie piekłam w formie 12 cm x 36 cm wyszła wysoka i co ważne w ogóle nie opadła właśnie za to kocham babki rosą wysokie i takie zostają.
Składniki:
2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 szklanka mąki pszennej
25 dag margaryny
1 1/2 szklanki cukru
6 jajek
6 łyżek oleju
1 paczka proszku do pieczenia
1 paczka cukru waniliowego
2 łyżki octu
Wykonanie:
Margarynę utrzeć z olejem, cukrem i jajkami na gładką masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie składniki wchodzące w skład ciasta zostaną dobrze wymieszane dodać ocet. Piec 50 minut w 180 stopniach.
a to ciekawy przepis:)
OdpowiedzUsuńtakiego przepisu nie znałam... a babka pięknie wyrosła :o)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda
OdpowiedzUsuńPychota!
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam na konkurs: http://magnolia0joaska.blogspot.com/2015/03/konkurs.html