Jeżeli chodzi o babkę fix, miałam do niej mieszane uczucia, ciasto robi się dość nietypowo, mianowicie dodajemy do niego gorącą roztopioną margarynę a wtedy robi się ciapa. Jednak już po kilku minutach w piekarniku ciasto wyrasta ale do ostatniej chwili jest miękkie, wiąże się dopiero gdy ostyga. Piekłam 60 minut w 180 stopniach w formie o wymiarach 12 cm x 36 cm.
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
4 jajka
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
cytryna
Wykonanie:
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym tak aby kryształki cukru nie były wyczuwalne, dodać obie mąki i dokładnie wymieszać. Margarynę rozpuścić i wlać gorącą do ciasta, dokładnie wymieszać na końcu wysypać proszek do pieczenia skórkę z cytryny i sok z cytryny, jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Lidl:
1 szklanka cukru
4 jajka
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
cytryna
Wykonanie:
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym tak aby kryształki cukru nie były wyczuwalne, dodać obie mąki i dokładnie wymieszać. Margarynę rozpuścić i wlać gorącą do ciasta, dokładnie wymieszać na końcu wysypać proszek do pieczenia skórkę z cytryny i sok z cytryny, jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Zapraszam do oglądania gazetki promocyjnej Lidl:
Takie babki są pyszne-jestem za;))
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńOjejku, a ja muszę schudnąć i jak tu nie upiec?
OdpowiedzUsuńdobro dosli kurwa dobra babka
OdpowiedzUsuńsusedia pochvluju
OdpowiedzUsuń