Jabłka tarte do słoików na zimę to świetny "myk" gdy w środku zimy zamarzy nam się szarlotka z domowymi jabłkami.
Składniki:
jabłka
sok z cytryny
cukier (na 1 kg jabłek 20 dag cukru)
Wykonanie:
Jabłka obrać, zetrzeć szybko na tarce o grubych oczkach i szybko zakwasić sokiem z cytryny aby nie czerniały. Doprawić cukrem i przełożyć do słoików. Pasteryzować około 10 minut.
Zobacz też:
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem |
też takie robię, na zimę idealne :)
OdpowiedzUsuńA może masz coś swojego? Przepisy tej osoby można w książkach zobaczyć.
OdpowiedzUsuńWykaż się.
Nie każdy ma książkę, tylko się chwalę swoimi "wyrobami". A tak w ogóle Anonimie to na tym blogu w większości są moje przepisy.
UsuńPrzepiękne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńJogurt naturalny + takie jabłuszka SUPER
OdpowiedzUsuńTo jest niewypał. Fermentuje. Teraz praże jabłka i pasteryzuje w słikach 20 minut
OdpowiedzUsuńNiestety, też się zawiodłam na tym przepisie. Myślę, że to zbyt krótka pasteryzacja.
OdpowiedzUsuń