czwartek, 5 listopada 2015

Babka pani Flory

Babka pani flory, bardzo dobre szybkie ciasto, nie kruszy się tak jak babki piaskowe jednak smakiem bardzo je przypomina. Babka ta koniecznie musi mieć w sobie rodzynki, to one nadają odpowiedni smak i charakter ciasta. Piekłam w keksówce o wymiarach 12 cm x 36 cm. 



Składniki:
3 szklanki mąki pszennej
kostka margaryny
1 szklanka cukru
5-8 jajek
1 szklanka mleka
1 proszek do pieczenia
rodzynki


Wykonanie:
Margarynę utrzeć a jajkami i cukrem. Do dobrze utartej masy dodawać na zmianę mąkę z proszkiem do pieczenia, rodzynkami oraz mleko. Piec godzinę w 180 stopniach.



4 komentarze:

  1. Smacznie wygląda ,więc biorę się za pieczenie babki..:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie szukam przepisów na imprezę imieninową i trafiłem idealnie w zawsze na topie klasyczna babka :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥