Babka pani flory, bardzo dobre szybkie ciasto, nie kruszy się tak jak babki piaskowe jednak smakiem bardzo je przypomina. Babka ta koniecznie musi mieć w sobie rodzynki, to one nadają odpowiedni smak i charakter ciasta. Piekłam w keksówce o wymiarach 12 cm x 36 cm.
3 szklanki mąki pszennej
kostka margaryny
1 szklanka cukru
5-8 jajek
1 szklanka mleka
1 proszek do pieczenia
rodzynki
Wykonanie:
Margarynę utrzeć a jajkami i cukrem. Do dobrze utartej masy dodawać na zmianę mąkę z proszkiem do pieczenia, rodzynkami oraz mleko. Piec godzinę w 180 stopniach.
Babka pysznie wygląda :D
OdpowiedzUsuńŚwietny łatwy przepis:)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda ,więc biorę się za pieczenie babki..:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie szukam przepisów na imprezę imieninową i trafiłem idealnie w zawsze na topie klasyczna babka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam