sobota, 13 lutego 2016

Panna Cotta

Deser bardzo ładnie wyglądający, dziecinnie prosty a smakowo nie do opisania! Polecam każdemu łasuchowi.


Składniki:
500 ml śmietany 30%
200 ml mleka
4 łyżki żelatyny (ja użyłam opakowanie żelatyny "Fix")
cukier około 4 łyżki
wiśnie do dekoracji






Wykonanie:
Mleko i śmietanę przelać do garnka i zagotować z cukrem. Żelatynę rozpuścić w osobnym naczyniu z odrobiną wcześniej podgrzanego ciepłego mleka ze śmietaną, dokładnie rozmieszać i wlać ponownie do mleka ze śmietaną. Gdy całość ostygnie przelać do naczyń w których panna cotta będzie podawana i wstawić do lodówki do czasu aż deser się zetnie, udekorować wiśniami.

2 komentarze:

  1. Wygląda pysznie :) Wiśnie domowej roboty są więc jutro lub w poniedziałek skradnę przepis .Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥