Sernik brzoskwiniowy na zimno bez pieczenia + film

Sernik do zrobienia w 30 minut, mimo że jest z brzoskwiniami można wykonać go o każdej porze roku. Mus brzoskwiniowy wychodzi przepyszny a i masa z serka jest niczego sobie. Robiłam w tortownicy o średnicy 23 cm. Do przepisu dorzucam filmik.




Składniki:
Opakowanie biszkoptów
1 kg serka brzoskwiniowego
20 g żelatyny
puszka brzoskwiń
2 galaretki brzoskwiniowe




Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki ciepłej wody, galaretki rozpuścić w 300 ml ciepłej wody. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia (użyłam papieru Gosia ponieważ nie jest sztucznie barwiony na biało), zacisnąć obręcz dno wyłożyć biszkoptami. Serek brzoskwiniowy zmiksować z przestygniętą żelatyną i wylać na biszkopty. Brzoskwinie zmiksować, dodać do nich schłodzoną galaretkę i jeszcze raz zmiksować. Mus brzoskwiniowy wylać na serek, całość wstawić do lodówki do czasu aż całość stężeje.



Komentarze

Prześlij komentarz

skomentuj ♥