środa, 16 listopada 2016

Jajka faszerowane oliwkami + film

Oliwki lubię tylko na pizzy, ale chyba wielu ludzi tak ma :) Mam sposób jak przemycić je niepostrzeżenie. Jajka faszerowane nimi smakują zupełnie inaczej, mniej oliwkowo. Jest to świetny sposób na przygotowanie przekąski na zbliżające się andrzejki, sylwestra czy imprezy karnawałowe.

jajka faszerowane na imprezę, sylwestra, przekąski na sylwestra, przekąska w 10 minut na imprezę
Składniki:
6 jajek
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
10 zielonych oliwek




Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie. Obrane jajka przeciąć na pół i wydrążyć żółtka. Żółtka rozetrzeć z musztardą, majonezem, solą, pieprzem, pokrojonymi w drobną kostkę oliwkami. Przygotowaną masą napełniać połówki jajek.


1 komentarz:

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥