Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa pod beszamelem

Kolejny przepis na zapiekankę tym razem z brokułem i kalafiorem i oczywiście mozzarellą. Bardzo ładnie wygląda, w smaku jest dobra a przygotowanie jej jest bardzo szybkie. Piekłam 30 minut w 180 stopniach.


Składniki:
1 brokuł
1 kalafior
1 por
1 kulka mozzarelli
1 kiełbasa dobrej jakości
sól
pieprz
łyżka masła
500 ml sosu beszamelowego




Wykonanie:
Różyczki kalafiora i brokuła ugotować w osolonej wodzie z łyżeczką cukru (cukier sprawi że kalafior zostanie biały), ugotowane odcedzić. Pora pokroić i dusić chwilę na maśle.
Brokuła i kalafiora ułożyć w naczyniu do zapiekania, posypać uduszonym porem, pokrojoną w kostkę kiełbasą i pokrojonym w plastry serem mozzarella. Na wierzch zapiekanki wylać sos przyprawiony pieprzem. Upiec.


Komentarze

Prześlij komentarz

skomentuj ♥