piątek, 28 kwietnia 2017

Karczek z grilla

W obecnej chwili grilla można robić o każdej porze roku. Ja karczek często robię nawet do obiadu na patelni grillowej. Dziś zdradzę wam jak marynuje mięso.
przepis na marynatę do karkówki,
Składniki:
3 kotlety z karkówki
3 łyżki keczupu
1 łyżka musztardy
zioła prowansalskie
sól
pieprz
3 łyżki oleju
1 łyżeczka miodu
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę




Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i natrzeć nimi mięso, następnie włożyć je do naczynia po marynacie i odstawić do lodówki co najmniej na 2 godziny, jednak czym dłużej poleży tym lepiej. Po tym czasie karczek przyrządzić na grillu lub patelni grillowej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥