Cannelloni z mięsem i pieczarkami

Opakowanie makaronu Cannelloni w mojej szafce kuchennej czekało na swoją premierę chyba z pół roku. Jeżeli wiedziała bym że będzie to tak pyszne danie zrobiła bym go wcześniej. UWAGA! makaron bardzo napęcznieje więc lepiej nie układać wysokich warstw, ponieważ szorowanie piekarnika jest gwarantowane ; ) 


Składniki:
opakowanie makaronu Cannelloni Lubella nr 53
0,5 kg pomidorów
1 cebula
0,5 kg mięsa mielonego
0,5 kg pieczarek
sól
pieprz
olej do smażenia




Wykonanie:
Cebulę usmażyć na oleju, dodać pokrojone na małe części pieczarki, udusić, przełożyć do innego naczynia. Następnie na tej samej patelni usmażyć mięso mielone, gdy będzie usmażone wymieszać z pieczarkami doprawić solą i pieprzem. Rurki Cannelloni Lubella nr 53 napełnić mięsem z pieczarkami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pomidory zblendować, posolić i zalać nimi makaron. Piec w 180 stopniach 50 minut pod przykryciem.



Komentarze

Prześlij komentarz

skomentuj ♥