środa, 16 sierpnia 2017

Sernik na zimno z powidłami śliwkowymi i karmelem bez pieczenia

Szybki deser bez pieczenia idealny na upały, z dodatkiem pysznego karmelu i powideł śliwkowych. Niebanalne połączenie na koniec wakacji :) Ciasto do zrobinia w mniej niż 10 minut.
Wykonany w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm.


Składniki:
duża paczka herbatników
powidła śliwkowe Jamar
puszka kajmaku
500g serka homogenizowanego
3 łyżki żelatyny




Wykonanie:
Żelatynę rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, ostudzić. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć warstwę herbatników następnie posmarować je powidłami śliwkowymi Jamar, wyłożyć warstwę herbatników, na herbatniki dać 1/2 puszki kajmaku, przykryć warstwą herbatników. Serki homogenizowane wymieszać z letnią żelatyną, gotową masę wylać na herbatniki, przykryć ją kolejną warstwą ciastek, wierzch posmarować pozostałym kajmakiem.
class="separator" style="clear: both; text-align: center;">


4 komentarze:

  1. Na wierzchu posypałbym podpieczonymi płatkami migdałów

    OdpowiedzUsuń
  2. ile gramów ciastek mniej więcej zużyłaś?

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥