poniedziałek, 15 stycznia 2018

Naleśniki wg Magdy Gessler

Naleśniki wg Magdy Gessler, są super proste i w ogóle wychodzą super. Idealne do wszelkiego rodzaju wariacji w postaci krokietów czy faszerowanych sakiewek, z dodatkiem cukru są świetne do deserów. Wychodzą cienkie więc łatwo je zwinąć, proporcje są niemalże idealne!
Składniki:
2 jajka
1,5 szklanki wody
1,5 szklanki mleka
szczypta soli
2 szklanki mąki (u mnie +2 łyżki)
masło klarowane






Wykonanie
Jajka ubić z solą. Dodać wodę, mleko, mąkę i dokładnie wymieszać. Naleśniki smażyć na maśle klarowanym, na małym ogniu.



Zobacz też:
Przepisy na zapiekanki

11 komentarzy:

  1. nigdy nie dodawałam wody do naleśników :) ale może warto spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są cieńsze i delikatniejsze

      Usuń
    2. Polecam dodać wodę gazowaną, wtedy naleśniki są pulchniejsze :)

      Usuń
  2. Nie powalaja. Ale da sie zjesc

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo po co ta woda? Kolonia się zbliża i trza wody dolać?

      Usuń
    2. Po prostu taki jest przepis. Na samym mleku są za miękkie i źle się smażą.Może proszę trochę wiedzy zdobyć zamiast sìę silić na dowcipy.

      Usuń
  3. Dodaję wodę mineralną gazowaną. Naleśniki są super.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja naleśniki robię tylko z wodą i są bardzo delikatne i smaczne.

    OdpowiedzUsuń
  5. Zawsze dodaję troszkę proszku do pieczenia . Są bardzo pulchne

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥