Naleśniki wg Magdy Gessler, są super proste i w ogóle wychodzą super. Idealne do wszelkiego rodzaju wariacji w postaci krokietów czy faszerowanych sakiewek, z dodatkiem cukru są świetne do deserów. Wychodzą cienkie więc łatwo je zwinąć, proporcje są niemalże idealne!
Składniki:
2 jajka
1,5 szklanki wody
1,5 szklanki mleka
szczypta soli
2 szklanki mąki (u mnie +2 łyżki)
masło klarowane
Wykonanie
Jajka ubić z solą. Dodać wodę, mleko, mąkę i dokładnie wymieszać. Naleśniki smażyć na maśle klarowanym, na małym ogniu.
Zobacz też:
Przepisy na zapiekanki |
nigdy nie dodawałam wody do naleśników :) ale może warto spróbować :)
OdpowiedzUsuńpowinno sie troszke;)
UsuńSą cieńsze i delikatniejsze
UsuńPolecam dodać wodę gazowaną, wtedy naleśniki są pulchniejsze :)
UsuńRobiłam naleśniki i są ok
OdpowiedzUsuńNie powalaja. Ale da sie zjesc
OdpowiedzUsuńBo po co ta woda? Kolonia się zbliża i trza wody dolać?
UsuńPo prostu taki jest przepis. Na samym mleku są za miękkie i źle się smażą.Może proszę trochę wiedzy zdobyć zamiast sìę silić na dowcipy.
UsuńDodaję wodę mineralną gazowaną. Naleśniki są super.
OdpowiedzUsuńJa naleśniki robię tylko z wodą i są bardzo delikatne i smaczne.
OdpowiedzUsuńZawsze dodaję troszkę proszku do pieczenia . Są bardzo pulchne
OdpowiedzUsuń