Dziś przychodzę z przepisem w którym wykorzystałam morwę białą od Helio. Morwa jest owocem posiadającym wiele zalet między innymi obniża poziom cukru we krwi, zapobiega odkładaniu się tłuszczu, wzmacnia układ odpornościowy. Użyłam jej do wykonania zapiekanych jabłek z miodem i orzechami, efekt jest oszałamiający, sprawdź!
Składniki:
2 jabłka
1/2 szklanki siekanych orzechów
1 łyżka masła
2 łyżki miodu
1 łyżka cynamonu
1/2 szklanki morwy białej Helio
Wykonanie:
Orzechy, cynamon, masło, miód morwę białą Helio przełożyć do rondelka, wymieszać podgrzać do czasu aż masło i miód się rozpuszczą. Jabłka umyć, osuszyć, środek jabłek wyciąć (ja użyłam do tego dużej łyżki) napełnić je przygotowaną wcześniej masą. Jabłka wstawić do naczynia żaroodpornego piec pod przykryciem 35 minut w 180 stopniach.
Zobacz też:
Seromak |
Ooo, jak dawno nie jadłam takiego pieczonego jabłuszka. :)
OdpowiedzUsuń