Czekoladowe ciasto na maślance z truskawkami bez miksera

 Zanurz się w krainie czekoladowego rajskiego smaku z naszym przepisem na ciasto czekoladowe na maślance z truskawkami! Ta połączenie wilgotnego, czekoladowego ciasta z świeżymi truskawkami sprawi, że Twoje kubki smakowe będą tańczyć z radości. Przygotuj się na uczucie totalnego zachwytu przy każdym kęsie! To idealna propozycja dla miłośników słodkości, którzy pragną doznać niebiańskiego smaku czekolady w połączeniu z owocową świeżością truskawek. Gotowe na kulinarne doznania? Odkryj sekret tego przepisu i zabierz swoje podniebienie w niezapomnianą podróż smakową! Piekłam w formie o wymiarze 25 cm x 25 cm.



Składniki:
1 czekolada
1 szklanka maślanki
2 szklanki mąki
1/2 szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka sody
3 łyżki kakao
truskawki
2 jajka

Wykonanie:
Składniki suche wymieszać ze sobą w jednej misce. Składniki mokre wymieszać ze sobą w osobnej misce. Do składników mokrych dodawać suche i intensywnie dokładnie mieszać. Na wierzchu ciasta ułoży połówki truskawek. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok 30 minut w 180 stopniach.




Zobacz też:
Kawowy warstwowiec




Komentarze