Witajcie! Dzisiaj mam dla Was przepis na zapierającą dech w piersiach roladę szpinakową z suszonymi pomidorami. To idealne danie na imprezę dla tych z Was, którzy kochają smak włoskiej kuchni i szukają czegoś nowego! Ta rolada jest nie tylko pyszna, ale również bardzo prosta do przygotowania. Wystarczy połączyć delikatny szpinak z aromatycznymi suszonymi pomidorami i serkiem kanapkowym. Rozpływa się w ustach i idealnie komponuje się z ciastem szpinakowym. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego przepisu, to naprawdę musicie! To danie oczaruje Was swoim smakiem i pięknym wyglądem. Nie zwlekajcie dłużej, sięgnijcie po składniki i przygotujcie tę wyjątkową roladę w swojej kuchni. Będziecie zachwyceni! Smacznego!
450 g rozmrożonego szpinaku
4 jajka
sól
2 łyżki mąki
serek kanapkowy
słoik pomidorów suszonych w zalewie
Wykonanie:
Szpinak rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody, dodać 4 żółtka oraz mąkę pszenną, dokładnie wymieszać.
Ubić pianę z 4 białek ze szczyptą soli, delikatnie wmieszać ją do szpinaku.
Dużą formę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć na papier masę szpinakową, upiec w 180 stopniach przez około 10-15 minut.
Suszone pomidory odsączyć z zalewy i drobno pokroić. Ciasto szpinakowe posmarować serkiem kanapkowym, wyłożyć na nie pomidory i zwinąć w roladę.
Nadzienie można dowolnie modyfikować.
Komentarze
Prześlij komentarz
skomentuj ♥