Przepis na formę 25 cm x 35 cm blaty piekłam po 10 minut w 180 stopniach ostatni z orzechami 14 minut w 180 stopniach Witajcie, kochani widzowie! Dziś mam dla was coś naprawdę wyjątkowego - przepis na klasyczny Snickers w połączeniu z miodownikiem na kruchym miodowym cieście, z pyszną masą bez ucierania i masłem w środku. To po prostu połączenie, które rozpala kubki smakowe! 🤤 Zapewniam was, że efekt końcowy was zachwyci. Przedstawione w filmie kroki są proste, a do wykonania przepisu można użyć łatwo dostępnych składników. Już nie mogę się doczekać, żebyście sami spróbowali tego przepisu i podzielili się swoimi wrażeniami w komentarzach! Życzę smacznego i miłego oglądania! 😊 #słodkosci #przepis #klasycznySnickers #miodownik #domowewypieki
Składniki:
na ciasto
3,5 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki sody
200 g masła
3 łyżki miodu
4 jajka
opcjonalnie trochę śmietany 18%
na polewę orzechową
1,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich
1 łyżka cukru
100 g masła
3 łyżki miodu
na masę
750 ml mleka
200 g masła
1/2 szklanki cukru
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki maki ziemniaczanej
dodatkowo
puszka kajmaku
Wykonanie:
Z podanych składników na ciasto, zagnieść ciasto kruche. Zagniecione ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować je i wyłożyć dno blachy. Dwa placki upiec, na trzeci placek wyłożyć polewę orzechową i również upiec.
Polewa orzechowa.
Masło podgrzać na patelni z miodem i cukrem, gdy składniki się połączą dodać posiekane orzechy włoskie i chwilę je gotować. Polewę wylać na ciasto kruche i zapiec.
Masę budyniową przygotować w następujący sposób: z mleka odlać 250 ml i wymieszać z cukrem i obiema mąkami, drugą częśc mleka (500 ml) zagotować razem z masłem gdy masło się rozpuści a mleko zacznie wrzeć wlać mąki, mieszać i cały czas podgrzewać aż zrobi się budyń.
Przełożenie ciasta:
ciasto kruche
gorący budyń
ciasto kruche
kajmak
ciasto kruche z orzechami
Komentarze
Prześlij komentarz
skomentuj ♥