wtorek, 2 kwietnia 2013

Kapusta kiszona zasmażana do obiadau

Składniki:
Kapusta kiszona
marchewka
2-3 cebule
liście laurowe
ziele angielskie
mąka
olej
sól
pieprz cukier


Wykonanie:
Kapustę kiszoną wypłukać w wodzie aby straciła nadmiar kwasowości, następnie kroimy ją. Pokrojoną kapustę dusimy z startą na tarce marchewką oraz pokrojoną w kostkę podsmażoną na oleju cebulą oraz liściem laurowym i zielem angielskim. Z mąki i oleju robimy zasmażkę, na końcu dodajemy ją do kapusty. Na samym końcu kapustę należy doprawić solą pieprzem oraz cukrem który nada nietypowy smak.


Potrawa idealna do drugiego dania, jest to inna wersja tradycyjnej kapusty.






1 komentarz:

  1. Pyszna kapusta!:) Bardzo lubię zaglądać na kulinarne blogi:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥