Zapraszam na prosty klasyczny przepis kokosowo, ananasowo, makowy.
Składniki: na ciasto 6 białek 15 dag wiórków kokosowych 10 dag maku 10 dag cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na krem 6 żółtek 1 budyń 1 łyżka mąki pszennej 6 łyżek cukru 1/2 l mleka 1 kostka masła 1 kieliszek spirytusu dodatkowo 1 puszka ananasów herbatniki spirytusWykonanie:
z podanych składników na ciasto, zrobić biszkopt, gdy biszkopt będzie stygł ugotować budyń i również go ostudzić. Zimny budyń zmiksować z kostką masła i kieliszkiem spirytusu.
Na biszkopt wyłożyć 1/2 masy, wyłożyć ananasy pokrojone w kostkę przykryć pozostałą masą.
Herbatniki namoczyć w spirytusie i przykryć ciasto. Całość polać polewą.
Komentarze
Prześlij komentarz
skomentuj ♥