czwartek, 19 września 2013

Leczo do słoików

Dziś przepis na szybkie leczo. Jest idealne gdy nie mamy czasu zrobić obiadu bo wystarczy odkręcić słoik pokroić kiełbaskę i podgrzać.

Składniki:
papryka
cebula
cukinia
pomidory
sól
pieprz







Wykonanie:
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, przyprawić i gotować do miękkości. Gotowe warzywa przelać do słoików dokładnie zakręcić i pasteryzować ok 30 minut.
Przed wcześniejszym podaniem zawartość słoika przelać do garnka, pokroić kiełbasę w kostkę która należy dodać do lecza podgrzewać do czasu gdy kiełbasa będzie ugotowana.



3 komentarze:

  1. tak tylko ile tych składników?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to już zalezy od ilości papryki i smaków kucharza.

      Usuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥