Dziś przepis na szybkie leczo. Jest idealne gdy nie mamy czasu zrobić obiadu bo wystarczy odkręcić słoik pokroić kiełbaskę i podgrzać.
Składniki:
papryka
cebula
cukinia
pomidory
sól
pieprz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, przyprawić i gotować do miękkości. Gotowe warzywa przelać do słoików dokładnie zakręcić i pasteryzować ok 30 minut.
Przed wcześniejszym podaniem zawartość słoika przelać do garnka, pokroić kiełbasę w kostkę która należy dodać do lecza podgrzewać do czasu gdy kiełbasa będzie ugotowana.
Składniki:
papryka
cebula
cukinia
pomidory
sól
pieprz
Wykonanie:
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, przyprawić i gotować do miękkości. Gotowe warzywa przelać do słoików dokładnie zakręcić i pasteryzować ok 30 minut.
Przed wcześniejszym podaniem zawartość słoika przelać do garnka, pokroić kiełbasę w kostkę która należy dodać do lecza podgrzewać do czasu gdy kiełbasa będzie ugotowana.
wyśmienite
OdpowiedzUsuńtak tylko ile tych składników?
OdpowiedzUsuńto już zalezy od ilości papryki i smaków kucharza.
Usuń