piątek, 22 listopada 2013

Naleśniki orzechowo-miodowe z cynamonem




Składniki:
Kubek mąki
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
garść posiekanych orzechów
2 łyżki miodu
2 łyżki cynamonu
4 łyżki cukru
mąka (tyle ile przyjmie ciasto)
olej do smażenia


Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować na końcu dodawać mąkę aby uzyskać konsystencje typowo naleśnikowego ciasta nie za rzadkie nie za gęste. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni na jednej łyżce oleju.

8 komentarzy:

  1. takie grubaśne ! orzechowe na pewno pyszne :) koniecznie podane z cynamonem !

    OdpowiedzUsuń
  2. orzechy, miód, cynamon i ja jestem w niebie.

    OdpowiedzUsuń
  3. ..ale pyszne nalesniki xxx hmmm
    Chcialam poinformowac, ze Twoj blog zostal dodny na liste Polskich Blogow I Vlogow Kobiecych na Swiecie w zakladce POLSKA. w razie pytan prosze o kontakt xxx

    http://polskieblogikobiecenaswiecie.blogspot.co.uk/

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ bym zjadła... bardzo lubię, oj tak :) Dziękuje za wpis w akcji placuszkowej...

    OdpowiedzUsuń
  5. łał brzmi smakowicie :) muszę spróbować

    OdpowiedzUsuń
  6. Cudowne :)
    Czyli co, kolacyjka z posmakiem cynamonowym? :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pycha :D! Ostatnio miałam robić naleśniki kakaowe z bananem i śmietanką 30- stką, ale teraz muszę zrobić te i te :).

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥