Składniki:
Kubek mąki
2 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
garść posiekanych orzechów
2 łyżki miodu
2 łyżki cynamonu
4 łyżki cukru
mąka (tyle ile przyjmie ciasto)
olej do smażenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować na końcu dodawać mąkę aby uzyskać konsystencje typowo naleśnikowego ciasta nie za rzadkie nie za gęste. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni na jednej łyżce oleju.
takie grubaśne ! orzechowe na pewno pyszne :) koniecznie podane z cynamonem !
OdpowiedzUsuńorzechy, miód, cynamon i ja jestem w niebie.
OdpowiedzUsuń..ale pyszne nalesniki xxx hmmm
OdpowiedzUsuńChcialam poinformowac, ze Twoj blog zostal dodny na liste Polskich Blogow I Vlogow Kobiecych na Swiecie w zakladce POLSKA. w razie pytan prosze o kontakt xxx
http://polskieblogikobiecenaswiecie.blogspot.co.uk/
Ależ bym zjadła... bardzo lubię, oj tak :) Dziękuje za wpis w akcji placuszkowej...
OdpowiedzUsuńłał brzmi smakowicie :) muszę spróbować
OdpowiedzUsuńCudowne :)
OdpowiedzUsuńCzyli co, kolacyjka z posmakiem cynamonowym? :)
Pycha :D! Ostatnio miałam robić naleśniki kakaowe z bananem i śmietanką 30- stką, ale teraz muszę zrobić te i te :).
OdpowiedzUsuń