czwartek, 20 marca 2014

Kotlety z jajek wg Siostry Anastazji

kotlety jajeczne

Składniki:
9 jajek
1 cebula
1 bułka
1/2 szklanki mleka
bułka tarta
1 łyżka masła
jedno jajko surowe
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz






Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. W mleku namoczyć bułkę i odcisnąć. Obrane jajka, bułkę, przesmażoną cebulę zmielić w maszynce, dodać surowe jajko, sól, pieprz, dobrze wymieszać, formować kotleciki, obtoczyć w  bułce tartej i smażyć z obu stron.

Źródło:
173 specjały Siostry Anastazji

Zobacz też:
Pleśniak

3 komentarze:

  1. Pamiętam takie kotlety z dzieciństwa i szkolnej stołówki.
    Muszę zrobic takie :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Właśnie dzisiaj miałam na obiad

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥