środa, 7 maja 2014

Sernik na biszkoptowym spodzie z sera biedronkowego z wiaderka


Składniki:
Biszkopt
2 białka
1/3 szklanki cukru
2 żółtka
1/3 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżki proszku do pieczenia
szczypta soli

Ser
ser w wiaderku z biedronki
4 jajka
szklanka cukru
budyń śmietankowy
rodzynki
1 łyżeczka proszku do pieczenia



Wykonanie:
Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodając cukier. Gdy piana będzie ubita dodać żółtka i dalej miksować. Gdy składniki się połączą dodać mąkę, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną oraz kakao, wszystko dokładnie wymieszać łyżką, masę wlać do dużej tortownicy, piec 30 minut.

Ser
Jajka ubić z cukrem następnie dodać ser, budyń, rodzynki, proszek do pieczenia wszystko razem dokładnie zmiksować. Masę serową wylać na przestudzony biszkopt i piec godzinę w temperaturze 170 stopni. 


2 komentarze:

  1. uwielbiam serniki ten wygląda bardzo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie mam zamiar upiec jakiś serniczek, niby ser i już :), ale można dodać tyle różnych dodatków, czy jakiś spód wykonać, tyle opcji, że sama nie wiem jaki wybrać :)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥