Składniki:
Biszkopt
2 białka
1/3 szklanki cukru
2 żółtka
1/3 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżki proszku do pieczenia
szczypta soli
Ser
ser w wiaderku z biedronki
4 jajka
szklanka cukru
budyń śmietankowy
rodzynki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodając cukier. Gdy piana będzie ubita dodać żółtka i dalej miksować. Gdy składniki się połączą dodać mąkę, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną oraz kakao, wszystko dokładnie wymieszać łyżką, masę wlać do dużej tortownicy, piec 30 minut.
Ser
Jajka ubić z cukrem następnie dodać ser, budyń, rodzynki, proszek do pieczenia wszystko razem dokładnie zmiksować. Masę serową wylać na przestudzony biszkopt i piec godzinę w temperaturze 170 stopni.
uwielbiam serniki ten wygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńwłaśnie mam zamiar upiec jakiś serniczek, niby ser i już :), ale można dodać tyle różnych dodatków, czy jakiś spód wykonać, tyle opcji, że sama nie wiem jaki wybrać :)
OdpowiedzUsuńPycha
OdpowiedzUsuń