środa, 16 lipca 2014

Karmelowiec ciasto bez pieczenia

Składniki:
2 duże paczki krakersów
puszka kajmaku
0,5 l śmietany 30%
2 łyżki żelatyny
3 łyżki cukru
łyżka masła
0,75 l mleka
1 czekolada






Wykonie:
Na blaszce wyłożonej podwójną warstwą papieru do pieczenia położyć warstwę krakersów. Do mleka dodać łyżkę masła i ugotować budyń z cukrem. Gorący budyń wylać na krakersy, następnie szybko go rozprowadzić i przykryć kolejną warstwą krakersów. Na tę warstwę wyłożyć kajmak i ponownie przykryć krakersami, całość pozostawić do wystygnięcia. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody i odstawić do wystygnięcia. Gdy ciasto i żelatyna będą zimne, ubić śmietanę na sztywno z cukrem dodając na koniec żelatynę. Śmietanę wyłożyć na ciasto i posypać czekoladą.


6 komentarzy:

  1. Pychotka :)

    Zapraszam do mnie na Dietetyczną Pizzę!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pochwalam przepisy na ciasta bez pieczenia

    OdpowiedzUsuń
  3. Co dzieje się z tym wylanym mlekiem skondensowanym? Coś mi tu nie pasuje...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. już poprawiam, mleko należy ugotować wcześniej można wymienić na gotowy kajmak

      Usuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥